Forum > Alpinizem > Velika Mojstrovka

current usersTrenutno na forumu: 7 gostov [klepet]

andreja

13.06.2010, 23:48

Velika Mojstrovka

Sobota, odlična vremenska napoved. Idealen dan za malo daljšo smer - Steber revežev Pod steno je še kar nekaj snega; cepinčki so kar prav prišli. V vstopnem kaminu je tudi še sneg in krajna poč je kar globoka, tako da skoraj ni mogoče po originalu. Midva sva vstopila bolj levo (klin) in prečila v zgornji del kamina. Potem sem v zgornjih ploščah zalutala preveč levo v Kaminsko smer, pa sva kar nadaljevala po njej do vrha. V veličastnem kaminu sva se kar nagarala. Sicer lepo plezarijo je začinila mokra, mestoma krušljiva skala in sneg. Notri sicer tiči nekaj klinov, je pa nujno imeti še kaj s sabo. Pol naju je pa še čakal sestop, kjer sva se morala tudi malce znajti, saj je del poti še zasnežen. Skratka poštena celodnevna tura. bom pač morala ponovit, da bom uresničila prvoten načrt. Iščem soplezalca, ker Benč pravi, da ne gre več tja. Aja, na pristopu sva opazila navezo, ki je vstopila v Kovinarsko.

Naključna slika

Vežica, Geršak-Grčar

Zadnja galerija

ponedeljek, 30.01.2012

Popova Sapka Tour-freeride skiing

Zadnje na forumu

Alpinizem > Slapovi v Idrijski Beli V hribih je bilo malo preveč mraz ( -22), zato smo... (Dušan_2, 06.02.2012, 0:19)
Alpinizem > Odgovor: Lopčki slap (andreja, 04.02.2012, 18:33)
Alpinizem > Lopčki slap v Robanovem kotu se je danes izkazal za trsi oreh od... (andreja, 04.02.2012, 18:28)
Alpinizem > Odgovor: Sappada Ja lepo je bilo. Mojca bo sigurno to prikazala tudi... (lili, 01.02.2012, 7:58)
Alpinizem > Sappada V nedeljo so se tri grazie Lili, Mojca in jaz odpravile... (tanja, 31.01.2012, 8:09)

Kontakt

E-mail: info@obalniao.si
Obalni alpinistični klub