Forum > Alpinizem > Slovenska smer

current usersTrenutno na forumu: 4 gosti [klepet]

gasper

02.08.2010, 13:26

Slovenska smer

Ker je bila vremenska napoved za nedeljo odlična, sva se z Jakom odločila (seveda po dovoljenju starešin ), da je tak dan potrebno izkoristiti za kakšno daljso smer. In tako sva okrog sedmih zjutraj že stala pred vstopom v slovensko smer. Pred nama sta bili dve navezi, ki pa sta takoj po vstopu zavili na desno, nemško smer. Sama slovenska smer tehnično sploh ni zahtevna, je bilo pa potrebno biti toliko bolj pozoren pri orientaciji...Najprej do macesnov, ki se jih ne da zgrešiti, potem desno po žlebu, mimo belih plati, do vpisne knjige in skozi slovensko grapo do okna, ki sva se ga izognila po levi strani. Izstopila sva z lepim prečenjem po frelihovi prečnici ter do vrha nadaljevala po izstopu Zimmer-Jahnove smeri. Ker snega kljub petkovem sneženju ni bilo nič, nama je šlo res odlično, tako da sva nekaj čez deseto uro ze stala na vrhu. Čakal naju je se neskončno dolg sestop čez prag, skočila sva na Jesenice (neodkriti slovenski biser) na kosilo, v Kamniško bistrico na pivo in proti večeru domov...v glavnem nedelja kot se šika!

mojca

02.08.2010, 16:36

Odgovor: Slovenska smer

Bravo fantiča! Imela sta res čudovit dan. Tisto o neodkritem slovenskem biseru pa...

andreja

02.08.2010, 21:39

Odgovor: Slovenska smer

Pridna odlično izkoriščena nedelja. Tako se to dela.

Naključna slika

Zimski vikend AŠ 2011

Zadnja galerija

ponedeljek, 30.01.2012

Popova Sapka Tour-freeride skiing

Zadnje na forumu

Alpinizem > Slapovi v Idrijski Beli V hribih je bilo malo preveč mraz ( -22), zato smo... (Dušan_2, 06.02.2012, 0:19)
Alpinizem > Odgovor: Lopčki slap (andreja, 04.02.2012, 18:33)
Alpinizem > Lopčki slap v Robanovem kotu se je danes izkazal za trsi oreh od... (andreja, 04.02.2012, 18:28)
Alpinizem > Odgovor: Sappada Ja lepo je bilo. Mojca bo sigurno to prikazala tudi... (lili, 01.02.2012, 7:58)
Alpinizem > Sappada V nedeljo so se tri grazie Lili, Mojca in jaz odpravile... (tanja, 31.01.2012, 8:09)

Kontakt

E-mail: info@obalniao.si
Obalni alpinistični klub